BanyumasPost

KPK : Ana 4 Peluang sing Bisa Dekorupsi sekang Dana Desa

  • Reporter:
  • Kemis, 3 Agustus 2017 | 08:31
  • / 10 Djulqa'dah 1438
  • Dibaca : 103 kali
KPK : Ana 4 Peluang sing Bisa Dekorupsi sekang Dana Desa
Wakil Ketua KPK Laode M Syarif (Agung Pambudhy/detikcom)

KPK ngakoni lagi nglakoni kajian maring pengelolaan dana desa. Sebab, dana desa kuwe jane rentan pisan maring tindak pidana korupsi.

 

“Nggo ngatasi permasalahan dana desa, KPK wis ngrampungna kajian pengelolaan dana desa,: jere Wakil ketua KPk Laode M Syarif neng kantore, Jalan Kuningan Persada, Jakarta Selatan, Rebo (2/8/2017).

 

Laode ngomong lamona kajian kue wis diwehna maring pemrentah. Apa maning neng pengelolaan dana desa nduwe kelemahan patang aspek, yakue regulasi, tata laksana, pengawasan lan sumber daya manusia sing nglola.

 

“KPK wis nyerahena kasil kajian kuwe maring pemrentah sebab KPK ndeleng kelemahane neng patang aspek, yakue regulasi, tata laksana, pengawasan lan sumber daya manusia sing nglola dana desa,” jere Laode.

 

Kajian kuwe delakoni, miturut Laode pemrentah ngalokasinena dana desa nggo kabeh kabupaten lan kota,  ngantek Rp 67 triliun. Mulane sekang total anggaran dana desa, kabeh desa nampa Rp 1 miliar.

 

“Sebabe apa kajian kuwe penting, sebab neng taun 2017 pemrentah ngalokasikena Rp 67 triliun nggo disalurena maring kabupaten lan kota, meh semilyar unggal desa. Dhuwit sing dianggarena nggo desa Rp 67 triliun ora butul sasaran. Ngarep-arep kabeh pihak nglola dana desa sing temenanan supaya ora nana kedadiyan tindak pidana korupsi,” jere Laode.

 

Sedurunge, KPK netepena limang wong tersangka kasus suap ‘pengamanan’ kasus neng Desa Dassok, Pamekasan. Limang wong yakue Bupati Pamekasan Achmad Syafii, Kepala Inspektorat Pamekasan Sutjipto Utomo, Kajari Pamekasan Rudy Indra Prasetya, Kepala Desa Dassok Agus Mulyadi, lan Kabag Administrasi Inspektur Pamekasan Noer Solehhoddin.

 

Dhuwit suap diwehna Rp 250 juta sekang Kepala Desa Dassok Agus Mulyadi maring Kepala Kejaksaan Negeri (Kajari) Pamekasan Rudy Indra Prasetya. Suap kuwe diwehna supaya Kejari Pamekasan ora nindaklanjuti pelaporan salah siji LSM maring Kejari Pamekasan kaitane karo dugaan tindak pidana korupsi pengadaan neng Desa Dassok sing nggunakena dana desa ngantek Rp 100 juta.

(fai/dnu)

 

 

 

 

 

Faieq Hidayat – detikNews

Tranliterasi : Redaksi BanyumasPost

Konten ini telah mengalami penyuntingan dengan tidak merubah makna berita.

Komentar

Jadilah orang pertama yang memberikan komentar!

Foto Terbaru

  • ©2017 BanyumasPost

Theme Wordpress Untuk Portal berita Professional