BanyumasPost

Taksi neng Banyumas Akhire Arep Nganggo Aplikasi

  • Reporter:
  • Senen, 24 Juli 2017 | 09:53
  • / 29 Syawal 1438
  • Dibaca : 92 kali
Taksi neng Banyumas Akhire Arep Nganggo Aplikasi
Ilustrasi Taksi Purwokerto (Gambar : radarbanyumas)

BANYUMASPOST.com-Bar anane pertemuan antarane pelaku transportasi umum sing ana neng Banyumas karo pihak Bupati, pihak operator taksi neng Banyumas ngakoni wis siap nglakokena transportasi nganggo sistem online.

Ketua Jasa Transportasi Taksi Kondang Prima Karya (KPK), Sutiyono, matur, sedurunge ana ubyug-ubyug bab tranportasi online, KPK wis mikir kepengin gawe trasportasi online neng Banyumas.

“Siki  esih kordinasi dhisit karo Pemrentah daerah lan pihak terkait liyanw nggo masilitasi kuwe mau. Angger ona nana perubahan jadwal, Senen (24/7) arep dianakena pertemuan maning,” jerene.

Miturut Sutiyono, kordinasi delakokena, sebab KPK kelebu organisasi sing due badan hukum, mulane ana otoritas pembinaan sekang pemrentah kabupaten lan provinsi.

“Mesthi ana kewajiban lan pada dene ndukung arep dilakokena nganggo aturan sing ana,” jere Sutiyono.

Sewetara kuwe, Konsultan Hukum Koperasi Banyumas Taksi, Is Heru Permana matur, kendaraan nggo transportasi umum kudu manut mating aturan hukum, kaya neng peraturan UU No 22 tahun 2009 bab Lalu Lintas lan Angkutan Jalan.

Masalah pengalihan transportasi sing nganggo aplikasi, miturut Is Heru tetep ana konsekuensi arupa uji KIR lan liya-liyane nggo nguji kelayakan mlaku.

“Negara kiye kan nduweni badan hukum dadi apa bae kudu diatur, bebas nglakokena inovasi sing penting koridore tetep aturan.”

Angger ora kaya kuwe, kabeh kendaraan pribadi bisa nggo transportasi umum,” jerene. Is Heru ngerep-arep, seliyane nganggo badan hukum, angger bisa pelayanane uga maju apik sekang sing wis ana. Sebab, taksi siki wis berbasis online mung bae pesene esih nganggo tilpun. (ely/ttg)

 

 

 

 

 

 

 

Sumber: http://radarbanyumas.co.id/taksi-banyumas-siap-beralih-ke-aplikasi/

Copyright © Radarbanyumas.co.id

Tranliterasi Bahasa Banyumasan : BanyumasPost.com

Komentar

Jadilah orang pertama yang memberikan komentar!

Foto Terbaru

  • ©2017 BanyumasPost

Theme Wordpress Untuk Portal berita Professional