BanyumasPost

Ngakak : Banyumasan vs Solo

  • Reporter:
  • Jemuah, 21 Juli 2017 | 14:24
  • / 26 Syawal 1438
  • Dibaca : 221 kali
Ngakak : Banyumasan vs Solo
Gambar : cdn.brilio.net

Daplun lagi mlaku-mlaku maring Banjarnegara. Neng ndalan, dheweke mampir tuku dawet.

Bareng crita ngalor-ngidul, jebul bakule dudu wong kono asli, ningen wong Solo sing nembe bae njajal dodolan dawet.

 

Daplun : “Kang, rika dagang dawet uwis suwe apa?”

Gendon : “Awakku dagang dawet yo anyaran kok…”

Daplun : “Lhah, sedurunge rika dagang apa?”

Gendon : “Aku sa’urunge kerjo ning PT”

Daplun : “Oh hebat…. Wis kerja nang PT kenang apa metu?”

Gendon : “Lhah, aku kerjo awan bengi gajihe sa’mono wae.  Akhire yo aku metu ko PT…”

Daplun : “Masa bisa kapicirit kuwe?? Saking kesele apa?? Koh bisa metu kopete??”

Gendon :  “Iyo kesel makane aku metu ko PT…”

Daplun : “Kuwe sing metu kopete kabean apa kur rika thok??”

Gendon : “Sing metu ko PT bareng aku yo ene wong okeh”

Daplun : “Kuwe jan metu kopete kabeh yah?? Jan ya mambu banget kuwe pabrike…”

 

 

 

Kiriman Karya Dari : Berdarah Penyair

 

Komentar

Jadilah orang pertama yang memberikan komentar!

Foto Terbaru

  • ©2017 BanyumasPost

Theme Wordpress Untuk Portal berita Professional