BanyumasPost

Temenan, Kiye Bahayane Dhuwit Kertas

  • Reporter:
  • Kemis, 20 Juli 2017 | 19:49
  • / 25 Syawal 1438
  • Dibaca : 118 kali
Temenan, Kiye Bahayane Dhuwit Kertas
Gambar : liputan6.com

BANYUMASPOST.com- Akeh wong tua sing ngelingna anake kon aja dolanan dhuwit koin. Salah siji alesane, jere bahaya pisan bahaya mbok ngantek keleg.

Ningen jan-jane ora mung dhuwit koin thok, jebul dhuwit kertasan uga nduwe bahaya sing lewih gedhe.

Salah siji studi sing diterbitna neng Frontiers in Microbiology, nemokena lamona dhuwit kertas bisa dadi nggon kumpule pirang-pirang kuman sing mbahayani.

Neng penelitian kiye, para peneliti ngumpulna dhuwit kertas sekang 12 rumah sakit lan sekang 3 stasiun neng Hong Kong.

Bar dhuwit-dhuwit kuwe dicek lan dianalisa, jebul para peneliti nemokena kuman prenyakit sing akeh.

Bakteri sing nempel neng dhuwit kertas kelebu sing bahaya. Ana 36 persen bakteri sing sifate patogenik, utawa wisa marekna mriang. Kelebu E.coli lan Clostridium difficile sing marekna pirang-pirang prenyakit serius liyane.

Sing marekna dhuwit kertas bisa tekontaminasi bakteri contone wong-wong ora wisuh sekang toilet, utawa watuk maring tangan terus nyekel dhuwit kertas.

Sebab dhuwit kue terus pindah, kontaminasi neng dhuwit kertas maju kesampak. Mulane nggo njaga kesehatan, mesthine rika kudu wisuh bar nyekel dhuwit.

 

 

 

 

 

 

Penulis : 

Sumber : liputan6.com

Tranliterasi Bahasa Banayumasan : banyumaspost.com

Komentar

Jadilah orang pertama yang memberikan komentar!

Foto Terbaru

  • ©2017 BanyumasPost

Theme Wordpress Untuk Portal berita Professional