BanyumasPost

Ngakak, Wong Indonesia Dejamin Paling Kreatif Sealam Dunya

  • Reporter:
  • Slasa, 20 Juni 2017 | 12:40
  • / 25 Ramadhan 1438
  • Dibaca : 203 kali
Ngakak, Wong Indonesia Dejamin Paling Kreatif Sealam Dunya

Angger ngomong masalah teknologi,  bangsane Jepang utawane Landa tah lewih pinter ndean. Ningen angger ngomong “kreatif”, kaya-kayane wong Indonesia langka tandinge!

Ora percaya? Apa perlu bukti? Kiye rika ndeleng bae poto neng ngingsor kiye.  Neng kono rika bakale percaya lamona wonge dewek pancen duwe krativitas sing gedhe.

 

Ban-banan karo tali rafia

Ora usah kewatir kathoke mlorod gara-gara hake copot. Neng kene, cukup nganggo tali rafia esih tetep bisa kathokan.

 

 

Ngublek kopi karo bungkuse

Bocah kos-kosan sing sendoke belok urung kober ngumbah, biasane ngublek karo bungkuse. Rasane ya ora beda karo kublekan sendok. Malah lewih gurih kiye ndean.

 

 

Rombongan karo mobil bak tutup terpal

Senajan wong sing rombongan karo mobil bak sok diwanceni kaya wedus, ningen esih delakoni bae. Seliyane irit, rasane mesthi silir-silir.

 

Gawe roti panggang karo gosokan klambi.

Kayane kiye tah urung akeh sing nglakoni.  Ningen miturut sing wis pada nglakoni, gawe roti panggang karo gosokan kuwe aromane lewih wangi. Sebabe ketambahan pewangi kumbahan sing esih nempel neng kono.

 

Nglurusna rambut karo gosokan

Daripada rebonding larang, ya suka karo gosokan bae. Tapi ngati-ati aja kepanasen mbokan rambute kebrongos malah bahaya.

 

Galone entong deganti botolan

Gawe kopi galone entong, ndilalah bakul galone ora dagang sebab arep bada neng desane. Ya kaya kuwe dadine.

 

Pang godhong budin nggo kalungan

Critane kuwe kalung mas apa kalung berlian? jan memper banget yah?

 

Kasut mlorod jiret karet

Angger kasut (kaos kaki) wis lobok, arep tuku maning ora due duwit, solusine ya nganggo karet. Praktis tur tambah ana variasine.

 

Meme sepatu neng mburi kulkas

Mangsan udan meme sepatu tekan sore ora garing. Solusine delah mburi kulkas esuk-esuk toli wis garing.

 

Mangan mi karo sega

Karbohidrat karo karbohidrat nggo wareg-wareg.

 

Nilep odol kon metu isine

Angger wis detilep rosa pisan ora metu bae, kuwe tandane wis entong. Uwis aja maning-maning!

 

Masak mi karo raiskuker

Raiskukuer fungsine akeh, seliyane nggo liwet, bisa uga nggo masak mi. Kaya-kayane bisa uga nggo njangan angger pancen niat.

 

Sabun/sampo entong disori banyu

Lumayan kiye, bisa kango 2-3 dina maning

 

 

referensi : vivablog

1 Komentar

Foto Terbaru

  • ©2017 BanyumasPost

Theme Wordpress Untuk Portal berita Professional