BanyumasPost

Sekolah Dadi Limang Ndina, Pendhidhikan Agama Arep Deilangena

  • Reporter:
  • Rebo, 14 Juni 2017 | 08:34
  • / 19 Ramadhan 1438
  • Dibaca : 367 kali
Sekolah Dadi Limang Ndina, Pendhidhikan Agama Arep Deilangena

BANYUMASPOST.com – Menteri Pendidikan lan Kebudayaan (Mendikbud) Muhadjir Effendy maning-maning ngetokena unek-unek sing gawe njimprak anggota Komisi X DPR RI. Unek-unek sing demangsud  yakuwe arep ngilangena pendhidhikan agama neng sekolahan.

 

Dheweke duwe alesan menawa biji agama neng rapote bocah arep dejukut bae sekang pendhidhikan neng Madrasah Diniyah, mesjid, Pura, utawane greja

 

“Sekolah limang dina kuwe ora sedina med neng sekolahan. Guru karo bocah-bocah mung ana neng kelas sejam utawane rong jam. Selewieh neng njaba kelas utawa neng njaba sekolahan”, ngendikane Menteri Muhadjir neng Rapat Kerja Komisi X DPR RI, Slasa (13/6).

 

Nggo pendhidhikan agama, sekolah-sekolah bisa aseng bocahan maring masjid, pura utawane greja. Utawa bisa uga guru-guru TPA utawa Madrasah Diniyah, teka maring sekolahan aweh pesinaonan agama.

 

“Angger wis olih sinau agama neng kana-nana, otomatis bocah ora prelu maning olih pendhidhikan agama neng njero kelas. Mengko, inyong pada arep ngatur teknise, supaya pendhidhikan agama sing ana neng njaba sekolahan desingkronaken karo kurikulum” ature dheweke

 

Nganggo sinkronisasi kuwe, pesinaonan agama sing diwehna pengajar bisa padha. Pengajar kiye uga nduwe hak aweh nile agama maring bocah-bocah.

 

 

 

Decomot sekang : jpnn.com

Komentar

Jadilah orang pertama yang memberikan komentar!

Foto Terbaru

  • ©2017 BanyumasPost

Theme Wordpress Untuk Portal berita Professional