BanyumasPost

Kepengin Gaji Gedhe

  • Reporter:
  • Slasa, 13 Juni 2017 | 10:41
  • / 18 Ramadhan 1438
  • Dibaca : 142 kali
Kepengin Gaji Gedhe

Esuk kuwe Daplun lagi medang kopi neng wetan ngumah. Lagi seger-segere nyruput kopi, Mbekayu Jem, wong sing gunane rowang neng umahe Daplun, ngadep karo rai sing mandan wedi-wedi keprimen.

 

Yu Jem : “Pak, dinten niki kadose kula terakhir ngode teng mriki..”

Daplun : “Lho, arep maring endi Yu? Rika ora betah neng kene apa?”

Yu Jem : “Jane betah, pak. Tapi kula kepengin ningkat kasile kados wong liya pak. Najan pada-pada pembantu…”

Daplun : “Oh, kaya kuwe. Iya ora papa nek pancen kaya kue sing dikarepena. Terus, ngomong-ngomong rika arep ngode neng endi maning?”

Yu Jem : “Niki kula nembe maca koran pak. Tirose wonten seleksi Pembantu Rektor kalih  Pembantu Dekan, teng Universitas Purwakerta. Gajine niku lumangyan pak, ngantek 15 juta. Malah wonten mobil kalih rumah dinase mbarang. Pokoke kula nyuwun didongakaken mawon nggih, Pak?”

Daplun : “Ohh, iya Yu, kula dongakaken. Moga bae, berhasil, ya Yu?”

 

Majikan Daplun goli nyruput kopi sekalian karo ampas-ampase mbarang!

Komentar

Jadilah orang pertama yang memberikan komentar!

Foto Terbaru

  • ©2017 BanyumasPost

Theme Wordpress Untuk Portal berita Professional