BanyumasPost

Maling Rambutan

  • Reporter:
  • Kemis, 8 Juni 2017 | 14:03
  • / 13 Ramadhan 1438
  • Dibaca : 122 kali
Maling Rambutan

Bali ngode Daplun mlaku ngegleng. Sekang kadohan, deheweke weruh bocah cilik lagi nggetem pisan mangan rambutan neng ngingsor wit. Magan Daplun ngerti lamona sing duwe , Mbah Kaji, siki lagi mangkat umroh.

Weruh kedadiyan kuwe, Daplun mbatin, “Bocah ora memper, ngerti mbah Kaji lagi umroh malah rambutane decolong. Ngalih sih, tek omeih…”

Bar kue, Daplun nguja mereki, “Heh, bocah! Ko lagi nyolong rambutan yah?”

Krungu kue, bocah cilik kemau katon glagepan, “Ora om, anu mung nutur thok…”

“Nutur kepriwe, nutur koh ngantek sekandhi kaya kuwe! Ko anake sapa yah, tek tuturna Bapake mengko!!” Daplun maju kesuh karo polahe bocah kue.

Weruh Daplun kesuh, dheweke kayong keweden, akhire celuk-celuk.

“Pak-pak! Medhun, kiye ana sing nggoleti…”

 

 

Komentar

Jadilah orang pertama yang memberikan komentar!

Foto Terbaru

  • ©2017 BanyumasPost

Theme Wordpress Untuk Portal berita Professional