BanyumasPost

Carane Ngilangena Cangkem Mambu Nganggo Godhong Suruh

  • Reporter:
  • Rebo, 7 Juni 2017 | 14:19
  • / 12 Ramadhan 1438
  • Dibaca : 172 kali
Carane Ngilangena Cangkem Mambu Nganggo Godhong Suruh

BANYUMASPOST.com – Neng wulan puasa kaya kiye, ana kendala sing hubungane karo kesehatan cangkem sing derasa-rasa cokan marekna nganggu. Gangguan kue mau sing jenenge “mambu cangkem”.

Ambune cangkem neng wulan puasa jane kelebu lumrah. Sebab wong sing puasa biyasane idoeh (air liur) jumlaeh semendhing.

Nah, kuwe sing marekena bakteri neng cangkem berkembang biak lewih akeh. Angger wis kaya kue, ambune ambekan akhire dadi bacin.

Miturut penelitian sing delansir sekang boldsky,com, rika bisa ngindari mambu cangkem kiye karo ngepah godhong suruh. Kue bisa delakokena bar saur.

“Godhong suruh nduweni sifat anti mikroba. Penelitian sing wis debuktikena, ngepah-ngepah godhong suruh bakale ningkatena peoduksi banyu idoh sing manfangate supaya bakterine ora berkembang lewih akeh. Kuwe uga nduweni manfangat nggo mbalekena pH utawane keasaan cangkem sing akhire rika ora ngalami masalah cangkem” onine penelitian kuwe.

Anane penelitian kuwe ora ndadikena rika ngepah-ngepak godhong suruh awan-awan, sebabe rika lagi puasa mbok? Rika bisa nglakoneka kue bar saur, pokoke ngesuke rika bisa ngrasakena manfangate sedina med.

 

 

Decomot sekang : merdeka.com

Komentar

Jadilah orang pertama yang memberikan komentar!

Foto Terbaru

  • ©2017 BanyumasPost

Theme Wordpress Untuk Portal berita Professional